HomeVoor wieWerkwijzeBehandelaarsTarieven en vergoedingenAanmeldenContact
Generalistische Basis GGZ

Overzicht gecontracteerde verzekeraars
Tarieven zorgtrajecten 2018
Tarieven zorgtrajecten 2019

Tarieven en vergoedingen

Lijn 1 psychologenpraktijk heeft contracten met alle zorgverzekeraars, de behandeling zal voor de meeste mensen volledig vergoed worden. Bekijk het overzicht met verzekeraars en de gehanteerde tarieven links op deze pagina of neem contact op met uw verzekeraar. Houdt u rekening met uw eigen risico? In 2019 is het verplicht eigen risico van uw zorgverzekering €385. Dit eigen risico geldt voor alle verzekerden vanaf 18 jaar.

Behandelingen worden per zorgzwaartepakket gedeclareerd. Het zorgzwaartepakket hangt af van de diagnose, de ernst van de klachten en de persoonlijke omstandigheden.
In het intakegesprek wordt o.a. besproken hoe lang de behandeling zal duren en of uw klachten onder verzekerde zorg vallen. De drie verschillende zorgzwaartepakketten zijn:

- Basis GGZ Kort =  2 tot 5 gesprekken

- Basis GGZ Middel = 5 tot 8 gesprekken

- Basis GGZ Intensief =  8 tot 12 gesprekken

Onvolledig behandeltraject:
In het geval dat er geen diagnose wordt gesteld en/of u niet doorgaat met de behandeling, dan wordt het dossier na het eerste of tweede gesprek gesloten en wordt u terugverwezen naar de huisarts. Bij uw zorgverzekeraar zal dan de prestatie 'Onvolledig behandeltraject' in rekening gebracht worden.


Overig product (OVP):

Het OVP product wordt gebruikt voor zorg die niet wordt vergoed vanuit de basisverzekering, maar die wel nodig of gewenst is. Hiervoor ontvangt u aan het eind van de behandeling een rekening, die u niet kunt indienen bij uw zorgverzekeraar (tenzij uw aanvullende verzekering het vergoedt). Hiervoor wordt 95,- euro per consult in rekening gebracht.


Let op: In geval van verhindering dient u 24 uur van tevoren de afspraak af te zeggen, daar de voor u gereserveerde tijd anders in rekening zal worden gebracht tegen een tarief van 50,- euro. Een no-show afspraak wordt niet vergoed door uw zorgverzekeraar.Home
|
Voor wie
|
Werkwijze
|
Behandelaars
|
Tarieven en vergoedingen
|
Aanmelden
|
Contact